In de TV-Talkshow Linders&Linders een Generaal, een commandant van de 82e Airborne Divisie en de voorzitter van de Harmonie aan één tafel.


De 10e aflevering van de inmiddels bekende Live Talkshow begon spectaculair. De voorzitter van Re-enactors vereniging Voorwaarts Mars komt live binnen tijdens de uitzending. Geheel in stijl komen Sidney Hesselberth en reporter Ank Bannink aan met een originele legerjeep, bij de in Catharinahof als tv-studio omgebouwde Grand Café Bastion.
Samen met de Gravenaren Generaal-majoor b.d. Marc van Uhm en de voorzitter van de Harmonie Stad Grave Harry Reffeltrath behandelen presentators duo Jolanda & Peter Linders alle facetten van Operation Market Garden.

Zo weten vele niet dat de Graafse brug bevrijd werd op 17 september 1944 door een peloton van 16 militairen van de 82ste Amerikaanse Airborne Divisie onder leiding van luitenant John S. Thompson.
Het Nederlands leger is zeker geïnspireerd door deze para-troopers die aan de basis stonden van de bevrijding van Grave en omstreken. Van Uhm verteld hoe hij als commandant van de Luchtmobiele Brigade een moderne snel inzetbare lichte infanteriegevechtseenheid opgezet heeft die nu overal ter wereld ingezet worden. En waarom de klanken van de Dutch Military Pipes & Drums zo belangrijk zijn voor deze brigade? Over muzikale symbolieken kon de Harmonie Stad Grave voorzitter Harrie Reffeltrath over meepraten. Tenslotte is hij diegene die het Taptoe signaal geeft bij herdenkingen. Re-anactor voorman Hesselberth verteld hoe trots hij is op de leden van zijn vereniging die tijdens de herdenking week van 75 jaar Market Garden, bij de Graafse kazematten levende geschiedenis laat zien door het naspelen van de bevrijdingsacties.

Het programma ontvangt ook muzikale gasten. Dit keer zijn de leden van popkoor ‘A Sign of Friendship’ te gast, met daarbij de bekende Ron Link.  Zij geven een preview van het Fahari Foundation Benefietconcert wat op 29 september gehouden gaat worden in de theaterzaal van Catharinahof. 

De uitzending van deze 10e TV-Talkshow Linders&Linders is te zien van 16 september t/m 22 september via de tv kanalen van Omroep Land van Cuijk, via het Ziggo kanaal 40 en het KPN kanaal 1475.


Meer informatie: Jolanda Linders 0486tv@omroeplvc.nl 06-10544491