De 4e editie van de talkshow Linders & Linders staat geheel in het teken van Grave als garnizoensstad. Dit thema in het praat- en entertainment programma van het duo Jolanda en Peter Linders.

In deze aflevering de gasten;
Geschiedenis kenner en bestuurslid van het Graafs Museum Graeft Voort, Jan Timmermans. Jan is ook als oud kolonel b.d. van de Koninklijke Marsschaussee beroepshalve betrokken bij dit thema.
Leo Burgers, voorzitter en voor de derde keer gildekoning van Cloveniers van Schutterije tot Grave, daarbij is Leo ook Ritmeester b.d. van de Cavalerie, Regiment Huzaren van Sytzama. (tankbataljon)
En als derde gast onze 0486tv reporter Ank Bannink. Medeorganisator van de Graafse Vestingstedendagen en bekend onder haar pseudoniem ‘Johanna Alagonda’.

Samen met de gasten reizen de presentatoren door de tijd en belichten de historie van onder meer de belegeringen van het vestingstadje, het ontstaan van de Cloveniers bestaande uit 40 weerbare mannen en de ontwikkeling van de Generaal de Bonskazerne. Deze uitzending heeft ook een primeur van het Clovenierslied ‘Daar komen ze aan’ gezongen door Leo Burgers en een gezongen eerbetoon aan de onlangs overleden Cees Menheere, schrijver van het stadslied ‘Grave Superieure’.

De talkshow wordt maandelijks live uitgezonden vanuit het restaurant van Catharinahof in Grave. De presentatoren creëren een gezellig sfeertje met tussendoor verschillende reportages. De volgende Linders & Linders is op paasmaandag 22 april 2019 en staat geheel in teken van ondernemerschap.

Linders & Linders wordt van 18 t/m 25 maart uitgezonden via Omroep Land van Cuijk, Het Ziggo kanaal 40 en KPN kanaal 1475.

Meer informatie: Jolanda Linders 0486tv@omroeplvc.nl 06-10544491